Zostaw nam swojego maila, będziesz mógł uzyskać jako jeden z pierwszych najświeższe informacje o naszych promocjach i najciekawszych ofertach
Szefem kuchni w restauracji hotelu MAŁY RZYM jest młody i ambitny Robert Pawlik, dla którego gotowanie to nie praca, a pasja. Przygotowane przez niego potrawy zachwycają nie tylko smakiem, ale również wyglądem.
Zanim trafił do naszego hotelu swoje doświadczenie zdobywał w restauracji Arlecchino oraz Pimiento Argentino Grill w Krakowie, w restauracji hotelu Dosłońce Conference & Spa w Racławicach.
Jako Szef kuchni pracował w Krakowie w Restauracji Napolitano, Piwnice Dominikańskie oraz Przysmaki z Wodnych Ogrodów. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, a także Euro Toques.
Prowadził szkolenia gastronomiczne z firmy GoWork, pokazy sushi, carvingu oraz kuchni molekularnej. Mimo młodego wieku swoją pracą zdobył uznanie nie tylko naszych Gości, ale również kolegów po fachu, czego dowodem jest wielokrotne występowanie w roli jurora w konkursach gastronomicznych. Jego zainteresowania to nowe trendy w kuchni.
Pracując w Hotelu Mały Rzym łączy ze sobą tradycyjne smaki z kuchnią świętokrzyską używając do tego niekonwencjonalnej kuchni Fusion oraz kuchni molekularnej.